ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Η εταιρεία Αφοί Κων. Κορδά Ο.Ε. στο Αίγιο δραστηριοποιείται στον τομέα των ΑΠΕ – Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καλύπτοντας το φάσμα των φωτοβολταϊκών συστημάτων και της αιολικής ενέργειας. Η εμπειρία μας, η άρτια τεχνική μας εκπαίδευση και η ουσιαστική γνώση του αντικειμένου μας καθιστούν μια αξιόπιστη επιλογή για την επένδυση σας.

Έχουμε ήδη αναλάβει και ολοκληρώσει έναν μεγάλο αριθμό έργων στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Η πολυετής εμπειρία μας και τα έργα μας, αποτελούν εγγύηση για μας, έχοντας αφήσει ικανοποιημένους όλους τους πελάτες μας.

Στόχος της εταιρίας μας, από το ξεκίνημα μέχρι και σήμερα, είναι να προσφέρει με συνέπεια και επαγγελματισμό ολοκληρωμένες λύσεις, συνδυάζοντας την ασφάλεια και την καινοτομία με τη μέγιστη δυνατή απόδοση προς όφελος των πελατών μας.

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Εγκαταστήστε αυτόνομα συστήματα και απαγκιστρωθείτε από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τα αυτόνομα συστήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας είναι τα συστήματα που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο ή και τον άνεμο χωρίς να συνδέονται με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Τα αυτόνομα συστήματα μπορούν να έχουν μόνο φωτοβολταϊκά, μόνο ανεμογεννήτριες ή να είναι και υβριδικά περιλαμβάνοντας πολλές φορές πέρα από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.

Τα αυτόνομα συστήματα αποτελούν ιδανική επιλογή για εξοχικές κατοικίες και για σπίτια ή επιχειρήσεις που δεν μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ. Επίσης αποτελούν βέλτιστη λύση back-up για ένα νοικοκυριό ή μία επιχείρηση που θέλει σε περίπτωση διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος να έχει αυτονομία σε κάποια βασικά φορτία.

ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ – NET METERING

Στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2013 τέθηκε σε ισχύ η δυνατότητα αυτοπαραγωγής ενέργειας ή αλλιώς Net Μetering, σε κάθε κτίριο οικιακής ή επαγγελματικής χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (προς το παρόν μόνο με φωτοβολταϊκά), με διάρκεια σύμβασης 25 ετών.

Η εφαρμογή του προγράμματος ξεκίνησε στις 8 Μαϊου 2015, ημερομηνία από την οποία ο ΔΕΔΔΗΕ άρχισε να υποδέχεται αιτήματα από τα ενδιαφερόμενα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Με λίγα λόγια, στο Net Μetering ο αυτοπαραγωγός παράγει την ενέργεια που χρειάζεται με τη βοήθεια φωτοβολταικών και την καταναλώνει απευθείας στο κτίριό του την ίδια στιγμή. Το κτίριο παραμένει συνδεδεμένο με το δίκτυο της ΔΕΗ και, όταν δεν του αρκεί η ενέργεια, αντί να έχει συσσωρευτές, όπως με ένα αυτόνομο σύστημα, παίρνει από το δίκτυο. Επιλέγοντας ένα σύστημα που παράγει σε ένα έτος όση ενέργεια (kWh) καταναλώνουμε μέσα σ’ αυτό το έτος, μηδενίζουμε το λογαριασμό ενέργειας σχεδόν στο πάγιο.

Γιατί κάποιος να επενδύσει στην αυτοπαραγωγή;

  • Η αυτοπαραγωγή αποτελεί την καλύτερη λύση για εξάλειψη του κόστους ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ μπορεί να μειώσει ή και να εξαλείψει και το κόστος θέρμανσης – κλιματισμού, αν συνδυαστεί κατάλληλα με μία αντλία θερμότητας.
  • Ο ιδιώτης ή ο επαγγελματίας δεν εξαρτάται από το κράτος για να επιδοτηθεί και εν τέλει να πληρωθεί για την επένδυσή του
  • Ο επενδυτής ξεχνάει το κόστος ρεύματος μια για πάντα
  • Όσες αυξήσεις ρεύματος κι αν γίνουν από τη ΔΕΗ, δεν υπάρχει επιβάρυνση του καταναλωτή
  • Επένδυση φιλική προς το περιβάλλον

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ